03 Δεκεμβρίου, 2016 · Uncategorized

  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

  Ο απώτερος στόχος σε κάθε έργο μας είναι η αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης μέσα σε ένα ποιοτικά δομημένο μικρό ή μεγάλο περιβάλλον με διαχρονικές λύσεις που δίνουν την καλύτερη δυνατή σχέση κόστους-ποιότητας. Λύσεις που καλύπτουν υψηλές και εξειδικευμένες προδιαγραφές λειτουργικότητας, αισθητικής και λεπτομερειών κατασκευής.


  Οι επαγγελματικές μας δραστηριότητες άρχισαν το 1975 στους κλάδους της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων και της Διακόσμησης σε έργα Οικιστικής και Εμπορικής χρήσης. Σήμερα, η πολυετής επαγγελματική εμπειρία συμπληρώνεται με σύγχρονες προσεγγίσεις και καινοτόμες εφαρμογές της τεχνολογίας. Το αποτέλεσμα μάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούμε οικιστικούς χώρους, βίλες και διαμερίσματα που ικανοποιούν τόσο τις λειτουργικές ανάγκες του χρήστη όσο και τις αισθητικές του προσδοκίες. Οι εμπορικοί χώροι όπως τα ξενοδοχεία, spa, τουριστικά γραφεία, εταιρείες, γραφεία, καταστήματα, ιατρεία, κέντρα κοινωνικών εκδηλώσεων, καθώς και οι χώροι εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, cafes, bars) έχουν ιδιαίτερες λειτουργικές προδιαγραφές.

   

  Τα ποικίλα στυλ στην Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και στη Διακόσμηση όπως το μινιμαλιστικό (minimalist), το νεοκλασικό (neoclassical), το Ελληνικό στυλ της υπαίθρου, το Γαλλικό ή το Αγγλικό στυλ (Greek-French-English country style), παρουσιάζονται σε διαφορετικές μορφές αναλόγως με τη χώρα που εμφανίζονται, δίνοντας στοv χρήστη τη δυνατότητα επιλογής. Το στυλ που θα εφαρμοστεί στο έργο προσδιορίζει το πλαίσιο σχεδιασμού στο οποίο θα δραστηριοποιηθούμε. Τα στυλ, εκτός από την τυπολογία στην οποία ανήκουν (μοντερνισμός, κλασικισμός κ.α.), καθορίζονται με χαρακτηριστικά σχεδιασμού τα οποία δεν είναι απόλυτα. Αυτά διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τόπο, τον χρόνο και τον χώρο, καθώς επίσης με την ικανότητα των μελετητών. Έτσι λοιπόν, η μορφολογία περιγράφεται με ένα σύνολο χαρακτηριστικών τα οποία καθορίζουν το στυλ.

   

  Η Αρχιτεκτονική μαζί με την Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και τη Διακόσμηση οφείλουν να έχουν στενή σχέση αλληλοαποδοχής μεταξύ τους ως προς τη λειτουργικότητα, την αισθητική και τη μορφολογία των εσωτερικών χώρων και του κτιρίου. Για να επιτευχθεί η σχέση αυτή αποτελεσματικά, προϋποθέτει τη συνεργασία των κλάδων αυτών από το αρχικό στάδιο της μελέτης των έργων νέων κατασκευών ή ανακατασκευών.

   

  Η ομάδα των συνεργατών μας με πρακτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες αυξάνει την αποδοτικότητα εξέλιξης της μελέτης και υλοποίησης των έργων που αναλαμβάνουμε. To σύνολο των δεξιοτήτων του κάθε συνεργάτη βοηθάει στη διεκπεραίωση των αντικειμενικών στόχων του έργου ώστε το αποτέλεσμά τους να ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες και τις προσδοκίες του πελάτη. Η ομάδα μας αποτελείται από αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων, διακοσμητές, εξειδικευμένους 3D CAD designers, αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες τοπίου και πολιτικούς μηχανικούς, καθώς επίσης εξειδικευμένους επαγγελματίες φωτισμού, συστημάτων αυτοματισμού, ασφάλειας και οπτικοακουστικών.

   

  “Ας είναι βλογημένη η πολυτέλεια· αυτό που λέμε λούσο, περίσσεμα, φτερό! Πολιτισμός θα πει: να νιώσεις την πολυτέλεια σαν ανάγκη, να ξεπεράσεις το ζώο, μην μπορώντας πια να χωρέσεις στο φαΐ, στο πιοτό, στον ύπνο, στη γυναίκα. Τη στιγμή που αρχινάει το «άφτερο δίποδο» να λαχταρίζει σαν ψωμί το περιττό, από τότε αρχίζει να γίνεται άνθρωπος. Ό,τι καλό έχει ο κόσμος αυτός, ό,τι σώθηκε από τις ανθρωπομερμηγκιές, είναι η πολυτέλεια: μια ζωγραφιά,  ένα σκαλισμένο λουλούδι, ένα τραγούδι, μία πέρα από τον κοινό νου ιδέα. Η πολυτέλεια είναι η μεγαλύτερη ανάγκη του ανώτερου ανθρώπου. Το περίσσεμα της καρδιάς, να η αληθινή καρδιά του.”

  Νίκος Καζαντζάκης (1883 - 1957) 
  Λογοτέχνης και Ποιητής
  «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία - Κίνα»


  Εμμανουήλ Ακογιούνογλου
  Design Team Manager

  Oxford Brookes University
  University of Brighton
  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

  Απόφοιτος του Oxford Brookes University με πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού BEng διάκρισης Honours. Απόφοιτος του University of Brighton με μεταπτυχιακό Πολιτικού Μηχανικού MSc διάκρισης Distinction. Απέκτησε την ισοτιμία και την αντιστοιχία του διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και των άλλων σχολών των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αφού εκπλήρωσε επιτυχώς τις απαιτούμενες συμπληρωματικές εξετάσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού.


  Νίκη Λυδάκη
  Interior Designer

  Σχολή Δοξιάδη
  Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας
  Accademia Di Belle Arti Di Venezia
  Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

  Απόφοιτη της Σχολής Δοξιάδη Αθηνών από το Τμήμα Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων. Απόφοιτη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας από το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών. Σπουδές στην Accademia Di Belle Arti di Venezia στο Τμήμα Decorazione και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.


  Χάρης Ακογιούνογλου
  Interior Architect

  Mimar Sinan Fine Arts University
  Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

  Απόφοιτος του Mimar Sinan Fine Arts University στην Κωνσταντινούπολη με πτυχίο Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων. Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με πτυχίο από το Τμήμα Διακόσμησης, Διαφήμισης και Σκηνογραφίας με Βραβείο στη Σκηνογραφία. Του έχει απονεμηθεί Δεύτερο Βραβείο Διακόσμησης στην Έκθεση Κεραμικής και Διακοσμητικής που οργανώθηκε από τη Στέγη Καλών Τεχνών και Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο Σύλλογος Ελλήνων Λογοτεχνών της Αθήνας του απένειμε το Δίπλωμα «Τιμής Ένεκεν» για την υψηλή και αξιόλογη συμβολή του στην ανύψωση και καλλιέργεια του Σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού. Περιλαμβάνεται στο Λεξικό Ελλήνων Καλλιτεχνών, Τόμος Α-Η (σ. 26) του Εκδοτικού Οίκου Μέλισσα. Είναι Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.


  ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

  Η Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και η Διακόσμηση αναβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο, προσφέρουν ποιότητα ζωής και δημιουργούν πολιτισμό.


  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  ΜΕΛΕΤΗ

  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

  Διαρρύθμιση και διαμόρφωση χώρων

  Επιλογές δομικών και επενδυτικών υλικών

  Επιλογές υλικών ειδικών κατασκευών

  Μελέτη φωτισμού

  Διαμόρφωση ηλεκτρολογικών συστημάτων

  Ενσωμάτωση μηχανολογικών και υδραυλικών συστημάτων μέσα στη μελέτη

  ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

  Διαρρύθμιση επίπλων και εξοπλισμού

  Επιλογές επίπλων και εξοπλισμού

  Σύνθεση χρωμάτων και τεχνοτροπίες

  Επιλογές διακοσμητικών υλικών (στόφες, κουρτίνες, μοκέτες κ.α.)

  Επιλογές έργων τέχνης

  ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΠΙΟΥ

  Διαμόρφωση χώρου

  Επιλογές δομικών και επενδυτικών υλικών

  Επιλογές υλικών ειδικών κατασκευών

  Σύνθεση χρωμάτων και τεχνοτροπίες

  Επιλογές επίπλων και εξοπλισμού

  Μελέτη φωτισμού

  Ενσωμάτωση υδραυλικών συστημάτων μέσα στη μελέτη

  ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣΟΨΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ

  Σχεδιασμός ή ανασχεδιασμός των χαρακτηριστικών εξωτερικών όψεων του κτιρίου

  ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ

  Ανάδειξη της αισθητικής του κτιρίου με φωτισμό που ενσωματώνεται διακριτικά στο περιβάλλον

  ΕΠΙΒΛΕΨΗ

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

  Επιλογή προσωπικού κατασκευής εφόσον ζητηθεί

  Επεξήγηση σχεδίων και προδιαγραφών της μελέτης στον εργολήπτη κατασκευής, στους υπεργολάβους, στους κατασκευαστές και στους τεχνίτες

  Επιλογές κατάλληλων κατασκευαστικών μεθόδων και υλικών που πληρούν τις απαιτούμενες ποιοτικές προδιαγραφές

  Παροχή συμβουλών στο προσωπικό κατασκευής επιτόπου στο έργο από την έναρξη έως τη λήξη, προκειμένου οι εργασίες να συμφωνούν επακριβώς με τα σχέδια/προδιαγραφές της μελέτης και να παρέχουν ποιότητα κατασκευής, καθώς και να επιλυθούν ζητήματα υλοποίησης που πιθανόν προκύψουν


  ΧΡΗΣΗ

  ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

  Διαμερίσματα

  Βίλες

  ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

  Ξενοδοχεία

  Spa

  Τουριστικά γραφεία

  Εταιρείες

  Γραφεία

  Καταστήματα

  Ιατρεία

  Εστιατόρια

  Cafes

  Bars

  Κέντρα κοινωνικών εκδηλώσεων